Vacuümsystemen

Een vacuümsysteem voor melkinstallaties is een complex systeem. Dutchlac gebruikt een speciaal ontwikkelde grote buffer-vochtvanger waardoor vuil en vocht niet in de vacuümpomp kunnen komen. De melkluchtafscheider en het pulsatie systeem worden via aparte vacuümleidingen, het Dutchlac dubbel vacuümleiding systeem, op de buffer-vochtvanger aangesloten. Daardoor is het melkvacuüm zeer stabiel en zorgt daarmee voor een betere uiergezondheid.

Dutchlac heeft zowel oliegesmeerde schotten vacuümpompen en ook de BUSCH Mink vacuümpomp in het programma. Voor de grotere melkstallen en lange melktijden kiezen wij altijd voor de BUSCH Mink Vacuümpomp.

Olie- en contactvrije werking

Mink klauwen vacuümpompen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarvoor een constant vacuüm, een hoog zuigvermogen en een volledig olievrije compressie essentieel zijn. De klauwen vacuümpompen werken contactloos. Tijdens de compressie zijn olie noch vloeistoffen nodig.

 

Klauwen vacuumpompen Vacuumpompen

 

Uiterst efficiënt dankzij de geavanceerde klauwentechnologie zijn Mink klauwen vacuümpompen buitengewoon efficiënt. Deze technologie zorgt namelijk voor een lager energieverbruik en voor betere prestaties. De vacuümpompen werken contactloos en hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. In de praktijk betekent dit 60% lagere energie- en bedrijfskosten in vergelijking tot conventionele vacuümpompen.

Frequentie controller

Om nog meer energie te besparen tijdens het melken is de Busch Mink vacuümpomp zeer geschikt om te voorzien van een frequentie controller. Hiermee wordt de pompcapaciteit constant aangepast aan de vacuümbehoefte. Bijkomend voordeel is dat de pomp bijna geruisloos wordt tijdens het melken en de levensduur van de pomp wordt verlengd.

Difco Van der Ploeg Kazakhstan Difco