Koeverkeer systemen

Naast het gekozen melksysteem is het uitermate belangrijk hoe de koeien zich verplaatsen van de stal naar het melksysteem en na het melken terug naar de stal.  Dutchlac heeft hierin een uitgebreid assortiment producten.

Selectiebox

Om koeien te behandelen is het vaak noodzakelijk om ze uit de kudde te halen.  De selectiebox is de perfecte oplossing hiervoor. Deze word geplaatst in de terugloopgang van de melkstal naar de stal. De koeien die een behandeling nodig hebben worden eenvoudig in de computer geselecteerd (automatisch of handmatig). Wanneer de koeien door de selectiebox lopen, wordt via het transponder systeem een hek geopend, waardoor deze koeien naar de behandelstraat of behandelruimte worden geleid. Als optie kan ook een weegschaal in de selectiebox gemonteerd worden.  Zodoende kan de conditie van elke koe in ieder stadium van de lactatie worden gecontroleerd (alleen in combinatie met AFIFARM systemen).

Opdrijfsystemen

Om koeien snel en veilig naar de melkstal te drijven heeft Dutchlac een aantal opdrijfsystemen ontwikkeld. Het Dutchlac Up and Down systeem is een zwaar industrieel opdrijfhek dat elektrisch wordt aangedreven en pneumatisch omhoog en omlaag kan. Met dit systeem kan vast een volgende groep koeien in de wachtruimte gezet worden. Wanneer de voorgaande groep klaar is, kan men het hek omhoog doen en over de nieuwe groep heen halen om daarna het hek weer te laten zakken en deze groep op te drijven naar de melkstal. Het hek start automatisch wanneer een ingangsdeur van de melkstal opent en stopt automatisch wanneer de druk op de koeien te hoog gaat worden.

Hekwerken

Dutchlac levert een compleet assortiment hekwerken voor het complete koeverkeer, behandelstraten, behandelruimtes en wachtruimtes etc.

Difco Van der Ploeg Kazakhstan Difco